E-Design – Silje og Roars baderom

January 9th, 2017 by

I sommer/høst fikk jeg oppdrag av noen i familien. De hadde et ønsket om forslag til hvordan de kunne løse en ordning med å oppdatere dagens gjesterom til baderom. Som man kan se på bildene nedenunder har de egen WC, gammelt bad og gjesterom. Nedenfor er mailen de sendte med tanker og ønsker, samt bilder av hvordan badet så ut:

kundens-tanker

thumbnail_bad-1 thumbnail_bad-2 thumbnail_bad-3

thumbnail_do thumbnail_gjesterom1 thumbnail_apning-til-gang

_____________________________________________________________________________________________________

Jeg ga kundene 3 forskjellige forslag å velg mellom. 

I forslag 1 er de tre rommene slått sammen til et stort rom. Dette rommet gir godt med gulvplass samt noe oppbevaringsmuligheter for vasket tøy og annet man ønsker å oppbevare på et baderom. Fargene er mer maskuline, spiller på kontraster og passer godt til hele familien som består av mor, far, sønn på 13 år og datter på 9 år. Flisene er lette å rengjøre, samme med baderomsinnredningen.

forslag-1-mobleringsplanforslag-1-mobler

_____________________________________________________________________________________________________

 

I forslag 2 valgte jeg å slå sammen dagens WC og baderom til et rom. Gjesterommet blir til et stort og fint vaskerom med mye oppbevaringsmuligheter! Fargene og stilen til dette forslaget er inspirert av nordisk natur. Veggflisene er lysere enn i tidligere forslag, samt at gulvflisen viser bilde av treverk. Dette gir lunhet og varme.

forslag-2-mobleringsplan forslag-2-produkter

_____________________________________________________________________________________________________

 

Forslag 3 har samme romløsning som forslaget ovenfor, men med en annen innredningsløsning på vaskerommet. Dette gir større mulighet for oppheng av vasket tøy, og mer gulvplass hvis dette trengs.  Fargene her er mye lysere enn tidligere forslag. De skaper harmoni og ro på et av husets viktigste rom.

forslag-3-mobleringsplanforslag-3-produkter

 

Kunde fikk også et skriv med forklaring av hvert forslag, navn og linker til de forskjellige produktene. Flere bilder og visualiseringer kan ses i porteføljen her på nettsiden min!

 

No Comments »

Wenches stue – E-design

August 16th, 2016 by

I august har jeg jobbet med å oppdatere stuen til en kunde. De pusset opp stuen sin i fjor, og gikk fra mørkt gulv og brystningspanel, til grå vegger og lyse gulv. Stuebord og tvbenk er møbler fra den gamle stua som med tiden skal byttes ut med tvbord og sofabord i “skagen” serien. Sofaen hadde de kjøpt da de var ferdige med oppussinga. De synes skinn er best med tanke på både hund og katt som daglig er i sofaen, og barnebarn som er på besøk.

Nedenfor er to bilder av stua slik den så ut før:

Før 2

Før 3

Kunde ytret ønske om å få inn mer farger da de syntes stua var for steril og kjedelig. De følte seg ikke hjemme i rommet. Gardinene hun hadde valgt var veldig nøytrale og putene var i nøyaktig samme mønster. Gulvteppet var for lite. Bildet på veggen så malplassert ut.

Etter å ha sendt litt bilder frem og tilbake var dette det vi endte opp med som inspirasjonscollage:

1 Inspirasjon

Ved hvert E-design sender jeg minst 2 forslag på møbler og detaljer. Da kunde ikke falt for verken forslag 1 eller 2, utformet jeg også et forslag 3.

2 Forslag1
3 Forslag2

4 Forslag 3,1

 

Forslag 3 likte kunde med en gang. Kunde får da tilsendt et PDF-dokument med informasjon om hvor hvert enkelt produkt kan kjøpes. Det er opp til kunde om man vil kjøpe selv eller at jeg skal gjøre det. Som man ser på bildene nedenfor er enkelte detaljer endret fra forslag 3. Blant annet sa kunde at hun ønsket seg bilder av de fire barna sine med kjærester over sofaen. Maleriet falt da bort. Putene er ikke de samme som i forslag 3, men i samme fargene(rosa og lysegrønt). Tvbord og sofabord er noe kunde selv skal kjøpe i løpet av de neste årene. Kunde sa også ifra at hun gjerne ville beholde gardinene som allerede hang i stua.

Nedenfor ser du etter-bilder:

Etter 7

Bilderammene vil bli hengt opp på veggen da bildene av barna er klare! Et større gulvteppe gjør at rommet føles større. Et gulvteppe bør ha plass til alle møblene(i allefall to av beina på hver sofa/stol). Kattepusen Silver var veldig fornøyd med gulvteppet.

Etter 1

Ved siden av sofaen ble det satt inn et sidebord fra Søstrene Grene.

Etter 5

Putetrekkene har fine mønstre som lett kan blandes.

Etter 2

Etter 4

Flere bilder kan ses i portfolien.

No Comments »

Oppdrag – borddekorasjon i 80 årslag

July 26th, 2016 by

Tidligere i juli var jeg så heldig å få lov til å hjelpe til med borddekorasjonene da det skulle feires 80årslag for en sprek dame. Hele festen var en overraskelse for hedersgjesten og det var barna som stelte i stand laget. De flotte mørkerosa rosene ble grunnlaget for dekorasjonene, og fargene på resten av dekorasjonene stammet ut i fra disse. Rosa, grønt og klart glass ble en flott vinner og hedersgjesten ble storfornøyd! For å se flere bilder kan du klikke deg inn på portfolie og deretter 80årslag.

13978091_10153679766166825_2138170708_o

DesignByTonje sto for alt av dekorasjoner. Kaffeservise, glass, tallerkener og bestikk ordnet de som arrangerte 80årsalget.

7 etter

Rosa og grønt passer fint sammen. Når man dekker langbord er det viktig at pynten er i forskjellige høyder. Det skaper liv og dybde. Det er også viktig å tenke på at pynten ikke skal være for høy slik at gjestene ikke ser hverandre.

9 etter

Små detaljer som sølvkanten på det to store vasene er med på å gi borddekorasjonene likhet og balanse.

4 etter

Detaljer i rosa og grønt er skjønt!

Kilder:

Vaser med sølvkant – Nille
Vaser ca 10 cm – jysk
Vaser ca 4 cm – Rusta
Frostet telysholdere – Plantasjen
Rosa og grønne telysholdere – lokal butikk som er nedlagt
Stearinlysholder i glass ca 18 cm – Nille
Stearinlysholder i glass ca 7 cm – Nille
Stearinlysholder i sølv ca 20 cm – ukjent, kjøpt på finn.no
Lysfat til kubbelys – Nille
Pompoms – Ebay

No Comments »